Bröllopsfotografering – kreativa begränsningar

Att begränsningar ofta kan öka kreativiteten känner vi till. Ibland kan man ta tillvara detta och prova saker man kanske inte gör om begränsningarna inte är så tydliga.

Är man t.ex. på ett jobb som b-fotograf så har man ofta ett klart avgränsat uppdrag, kanske det gäller att täcka en viss vinkel och yta, koncentrera sig på vida vinklar eller att fotografera familj och besökare i första hand.

Oavsett så ger ofta dessa begränsningar lite extra tid att kanske prova nya kreativa varianter på bilder, man vågar helt enkelt ta ut svängarna mer eftersom man inte har huvudansvaret. Man kan göra mer av sånt som man ofta inte hinner med i vanliga fall vilket kan vara väldigt nyttigt och ger ofta en hel del inspiration för framtida bruk.

Här har jag låtit bilden bli mörkare exponerad än jag kanske hade strävat efter i vanliga fall men tycker att resultatet blev bra och fångade en stämning som kanske gått förlorad genom att exponera bilden ljusare.

Bild: De första stegen ut i livet som nygifta, men fortfarande inne i känslan av bara vi som man ofta har framme hos prästen.

bröllopsfotografering stockholm